verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Gyógyturizmus Beregszászban

Gyógyturizmus Beregszászban

A Beregszászi járás területén található termálvizek igen jótékony hatással vannak az egészségre. A járás termálvizei zömében szénsavasak és nitrogénszénsavasak. Az orvosi rehabilitáció és az üdülők kérdéseivel foglalkozó összukrajnai kutatóintézet részletes szakvéleményt tett közzé azzal kapcsolatban, hogy mely betegségekre ajánlja az itt található termálvizeket. Elsősorban gerinc és mozgásszervi megbetegedések, a periférikus idegrendszer megbetegedései, szív és érrendszeri megbetegedések, a biliáris rendszer megbetegedéseinek gyógyítására alkalmasak az itt található gyógyvizek.

A magas hőmérsékletű forrásvíz gazdag ásványi anyagokban. A magas nátrium tartalom mellett, szilicium-dioxidot, fluoridot, szulfát és klorid ionokat, és egy tápanyagokat is tartalmaz.

A termál víz egyébként is jótékony hatást gyakorol az egészségre, ám ez a hatás csak erősödik, ha a forrás tartamaz bróm, jód, nátrium, kálcium, magnézium, klór, kripton, wolfram és egyéb aktív biológiai és ásványi anyagokat.

A beregszászi szabadtéri termálmedence tehát egész évben alkalmas egy kis felüdülésre. A nagymedence közelében egy kis gyermekmedence is található. Ebben a víz hőmérséklete +36 °С, s igen magas az ásványi anyag tartalma is.

A beregszászi termálvíz használata az alábbi betegségek esetében javasolt:

szív és érrendszeri betegségek
urulógiai panaszok
magas vérnyomás esetén
izomrendszer betegségei
idegrendszeri betegségek
A vendégek kényelmét emellett tornatermek, szauna, masszázs szoba és egy freestyle tramplin is szolgálja.?

« Vissza az előző oldalra